30.08.2020

pet za 5 DRENOVA

Ukoliko želite život ‘punim plućima’ Drenova je riječki kvart o kojem biste trebali razmisliti pri odabiru nekretnine. Ime je dobila po drenu, šumskoj voćki koja raste u drenovskim šumama. Smještena na rubnom području grada predstavlja idealan spoj urbanog i ruralnog. 

Povijesno se sastoji od dvije cjeline (Gornje Drenove i Donje Drenove), danas sjedinjene u jednu gradsku četvrt.
Priroda je nešto što većini kvartova nedostaje, a ovaj dio grada odlikuje napretek stoga se već na par koraka od svoje nekretnine možete upustiti u planinarenje, trail trčanje, sportsko penjanje ili jednostavnu opuštajuću šetnju.  Upravo navedeno zelenilo osigurava Drenovi epitet najmirnijeg naselja i moto mjesnog odbora - 'Drenova - zelena pluća grada'.

Na području Drenove nalazi se Osnovna škola 'Fran Franković' koja nosi ime prema jednom od najznačajnijih Drenovčana. Uspješno djeluje i ogranak Gradske knjižnice Rijeka.

Važna prednost koju Drenova posjeduje je činjenica da obiluje svim potrebnim sadržajima za život - odgojno-obrazovne institucije, dom zdravlja, gradsku knjižnicu te niz sportskih, rekreacijskih i zabavnih sadržaja uz dobru prometnu povezanost s gradom i prigradskim područjima. 
U ovom dijelu grada odvija se društvena, poticana stanogradnja stambenih objekata dok se istovremeno u ponudi mogu naći obiteljske kuće s okućnicama i ograđenim vrtovima.

Našu ponudu nekretnina u ovom dijelu grada čine prekrasni stanovi s otvorenim pogledom, stanovi u atraktivnim i luksuznim novogradnjama, etaže kuća s okućnicom, samostojeće kuće s vrtom, prizemnice i građevinska zemljišta.


[listings items_per_row=3 items_per_page=10 id_listing=184120;183540;151191;142791;129777]